Mensen beschermen tegen ongewenst geluid tijdens bezoek aan de horeca, dat is de missie van ons keurmerk. Dit doen wij door transparant te zijn over de akoestiek in horeca, te discussiëren en onderzoek te doen. In een ruimte dat het Akoestisch Keurmerk draagt ben je verzekerd van een goede akoestiek en weet je van te voren of er muziek aanstaat.

Ons verhaal

Iedereen wil genieten van zijn vrije tijd. Daarbij brengen we veel tijd door in horecagelegenheden. Er zijn verschillende factoren waarop je een uitje van te voren kunt plannen. De activiteit, de prijs en het type eten en drinken. Een onbekende factor is vaak het geluid. Daar brengt het Akoestisch Keurmerk verandering in!

Met dit keurmerk maken wij het de consument mogelijk om een bewuste keuze te maken. Als exploitant kun je met het keurmerk laten zien dat je serieus bezig bent met geluid en akoestiek en er alles aan doet om jouw klant een topbeleving te geven.

Een locatie dat het Akoestisch Keurmerk draagt staat voor kwaliteit van de akoestiek. Het keurmerk is primair maar niet uitsluitend bestemd voor horeca, ook sportverenigingen en openbare kantines kunnen een aanvraag indienen.

De speerpunten van de Stichting Akoestisch Keurmerk

Ruimte-akoestiek verbeteren

Verbeteren van de ruimte-akoestiek voor een optimaal akoestisch comfort

Informeren muziekgeluid

Transparant over de aanwezigheid van muziekgeluid

Kennisbank

Onderzoek naar geluid en akoestiek in horecagelegenheden.

Je gehoor kan beschadigen door langdurige blootstelling aan geluid. Bijzonder gevoelig zijn jonge kinderen, ouderen en personen met een slecht gehoor. Na verloop van tijd slijt je gehoor. Door een goede akoestiek kan het geluidniveau in een horecazaak met zo’n 6 dB verminderenDan is het ook fijn dat er geluidbescherming aangeboden wordt mocht je dat willen als bezoeker. Door de goede spraakverstaanbaarheid gaan mensen ook nog eens rustiger praten. Dat is beter voor je oren, en je raakt minder snel vermoeid.

Het is dus belangrijk dat iedereen kan kiezen en zich fijn voelt bij de situatie. Door transparant te zijn over geluid hopen wij dat bezoekers van de horeca bewust een keuze kunnen maken voor rust of luide muziek. Staat er muziek aan? Dan weet je zeker dat er ook oordoppen te verkrijgen zijn. Zo kom je niet voor ongewenste verrassingen te staan. Een goede akoestiek geeft rust aan je gehoor, ook bij luide muziek. Want waar de één op zoek is naar een relaxte plek om te praten, wil de ander graag dansen op z’n favoriete muziek.

”Wist je dat door de nagalmtijd te halveren de geluidenergie in een ruimte ook halveert?”

De Stichting Akoestisch Keurmerk
KVK-nummer: 87903954
E-mail: info@akoestischkeurmerk.nl
Telefoonnummer: 085 0603565

Postadres:
Muggenhool 5
5531 RZ Bladel


Het bestuur van het akoestisch keurmerk bestaat uit personen die werkzaam zijn als in het werkgebied van akoestisch adviseur of ontwerper.

Voorzitter: Martijn Buijtels
Penningmeester: Jan Bril
Secretaris: Mark van Exter

Onze sponsors

akoestisch, advies, ontwerp, ingenieursbureau
Akoestiek montage brabant, spanplafonds, akoestiek
teamgeluid, akoestiek, specialist, akoestische panelen
Pennings, akoestisch, afbouwen, knauf eleganza
Akoestisch Keurmerk
Muggenhool 5
5331 RZ Bladel
085 060 35 65
info@akoestischkeurmerk.nl
© 2024 Akoestisch keurmerk